Δεν θα χαρίσουμε την πόλη σε κανέναν

Το βράδυ της Τετάρτης το κέντρο της Αθήνας έμοιαζε με ένα απέραντο νεκροταφείο. Ελάχιστοι κυκλοφορούσαν, ο αέρας σήκωνε τα αποκαϊδια, παντού σπασμένα μάρμαρα και αναποδογυρισμένοι κάδοι, κάποια αδέσποτα τριγυρνούσαν σαν χαμένα.

Άλλη μια ηχηρή ήττα για όλους μας. Είχε νικήσει ο φόβος. Λουφαγμένοι στα σπίτια μας περιμέναμε να ξεχάσουμε. Ή να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουμε στο ασφαλές κουκούλι της ρουτίνας.

Την Κυριακή έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει: μια ήσυχη, φιλειρηνική πόλη ανοιχτή σε όλους. Υπερασπιζόμαστε την ειρήνη και λέμε ένα δυνατό όχι στη βία. Πλατεία Συντάγματος, 7 το απόγευμα.

Advertisements

2 responses to “Δεν θα χαρίσουμε την πόλη σε κανέναν

 1. μπραβο για την πρωτοβουλια!!

 2. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΝΑ ???;;;;;;;;;;;;

  ΑΝΑΠΛΑΘΟΝΤΑΣ & ΤΣΙΜΕΝΤΟ-ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΣ στο ΠΕΔΙΟΝ του ΑΡΕΩΣ πάντα δε
  ταύτα
  “ΑΝΑΛΩΜΑΣΙ της ΒΛΑΣΤΗΣΕΩΣ”.

  Πώς υπολογίσθηκαν τα 60 στρέμματα δηλαδή το ¼ της συρρικνούμενης δασικής εκτασης των 235 Στρεμ.; Από πραγματογνώμονα αρχιτέκτονα που δούλεψε επί πολλούς μήνες με τα τοπογραφικά σχέδια, και κυρίως με μακροχρόνια γνώση του αντικειμένου. Σε τέτοιας μορφής «Δημόσια εργα» χρειάζεται ειδικευμένους ανθρώπους η αντιπαράθεση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλων των βαθμών, την οποία ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζής, που μελέτησε τις ενστάσεις μας ενεργοποιήθηκε περί των Αυθαιρέτων.
  Πολλοί εξέχοντες πολίτες και 25 Αθηναίοι δικηγόροι και καθηγητές πανεπιστημίων με πρώτο τον καθηγητή και πρώην υπουργό και δικηγόρο Γεώργιο- Αλέξανδρο Μαγκάκη, έχουν υπογράψει εδω και μήνες κείμενο διαμαρτυρίας και θα ακολουθήσουν κι άλλοι…….
  Προς το παρόν ασχολούμαστε με μετρήσεις και επιμετρήσεις για να αποδείξουμε το εύρος της περιβαλλοντικά εγκληματικής «Σφράγισης – συμπίεσης γης & εδάφους» και ενταφιασμού Δομικών υλικών και κατασκευών ΜΠΕΤΟΝ 5-6,000 κυβ.μέτρων στην αιωνόβια αναγνωρισμένη κεντρική δασική έκταση του Μνημειακού – Ιστορικού Πεδίου του Άρεως της πρωτεύουσας.

  http://kyameftopedioareos.blogspot.com
  http://expaganus.wordpress.com/2009/06/11/pedio-arews

  «Καί τούς πονηρούς μή ποτ’ αύξαν’ εν πόλει κακοί γάρ εμπλησθέντες ή νομίσματος, ή πόλεος εμπεσόντες είς αρχήν τινά, σκιρτώσιν αδόκητ’ ευτυχησάντων δόμων – “Ευριπίδου Ερεχθεί»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s