Πόσες πορείες έκανες σήμερα;

Η φωτογραφία είναι της Κατερίνας Μαυρωνά.

Διαβάζω στο site του Σκάι πως «τις δυσμενείς επιπτώσεις στην αγορά από τις ολιγάριθμες συγκεντρώσεις και πορείες που γίνονται σχεδόν καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας επισημαίνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Παπαθανασίου σε ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Ο κ. Παπαθανασίου τονίζει ότι η Πολιτεία, αντί να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο, διευκολύνει τις μικρές ομάδες των διαδηλωτών αποκλείοντας μεγάλα τμήματα της πόλης με αποτέλεσμα να απονεκρώνεται η κυκλοφορία, να πλήττεται η αγοραστική κίνηση και να παραλύουν οι λειτουργίες της πόλης. Ο πρώην υπουργός Οικονομίας σημειώνει την σύσταση του Συνήγορου του Πολίτη Καμίνη, την Τετάρτη, για την ανάγκη να προστατεύονται τα δικαιώματα όχι μόνο των διαδηλωτών αλλά και εκείνων των οποίων κινδυνεύει η ιδιοκτησία και οι επιχειρήσεις. Και ρωτά τον αρμόδιο υπουργό αν θα πάρει μέτρα στην κατεύθυνση που υποδεικνύει ο Συνήγορος, με βάση και τα ισχύοντα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Αλλά εδώ κοτζάμ Δεξιά δεν έκανε τίποτα, σιγά μην τολμήσει το ΠΑΣΟΚ, με τόσα μεγαλοστελέχη στο εγχώριο συνδικαλιστικό κίνημα. Η Ελλάδα μας πρωτοπορεί σε όλα τα μέτωπα, γι’ αυτό σκίζουμε παντού.

Advertisements

2 responses to “Πόσες πορείες έκανες σήμερα;

  1. ωραίο συνθηματικό μπλουζάκι, μου θυμίζει αυτό που μου έλεγε ένας γνωστός μου με αφορμή τον περασμένο Δεκέμβρη, «οι αγώνες γίνονται στους δρόμους, όχι στης Βουλής τους διαδρόμους» και εγώ του απαντούσα με το στιχάκι «επαναστάτες της πορδής με τα λεφτά…» όχι του μπαμπά, αλλά του κράτους, γιατί ο συγκεκριμένος σπούδαζε στο εξωτερικό με υποτροφία του ΙΚΥ…

  2. Κάπως λαϊκιστή σε βρίσκω σήμρεα, ω ιστολόγε. Φανταστείτε να πρωτοπορήσει η Ελλάδα καταργώντας τις διαδηλώσεις…

    Το πρόβλημα βρίσκεται μάλλον στην κουτοπόνηρη αστυνομική τακτική να κλείνουν για ελάχιστα άτομα Πανεπιστημίου και Σταδίου από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα, ενώ ενδεχομένως θα αρκούσε να κλείνουν 1-2 τερτάγωνα «κυλιόμενα» εκεί όπου βρίσκεται κάθε φορά η πορεία (και με αντίστιχους τροχονόμους καθ’ όλο το μήκος της).
    Μάλλον θέλουν απλώς να δημιουργήσουν ακριβώς το αρνητικό κλίμα απέναντι στα όποια αιτήματα, το οποίο αποτυπώνεται και στην καταχώρηση…

    (Η αγορά άλλωστε δεν κινδυνέυει και τόσο από αυτά, καθώς λίγοι πλέον ψωνίζουν τα ρούχα τους με το αμάξι.)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s