Οδός Σταδίου – νέες αφίξεις

-1 (5)

Αν η Σταδίου τελείωνε στην πλατεία Κλαυθμώνος θα ήταν ένας από τους πιο όμορφους δρόμους του κέντρου. Δεν έχω δει πιο σχιζοφρενική κατάσταση. Μέχρι την Κλαυθμώνος «κωλονακίζει», από εκεί και κάτω η «αύρα» της Ομόνοιας πέφτει βαριά.

Και ευτυχώς ή δυστυχώς οι νέες αφίξεις για τις οποίες γράφω σήμερα είναι συγκεντρωμένες στο πρώτο, «καλό» τμήμα. Το ανακαινισμένο καφέ της φωτογραφίας, εκεί που κάποτε ήταν το Flocafe, λίγο πιο πάνω από το Virgin, ανανέωσε τον αέρα ενός εξαιρετικά «πολυάσχολου» σημείου. Φυσικά, τα φώτα της δημοσιότητας (λέμε τώρα) «κλέβει¨ η ανακαίνιση-εξπρές του Ομίλου Χαραγκιώνη στα δύο επιβλητικά νεοκλασικά στην πλατεία Κολοκοτρώνη όπου άνοιξε ένα ακόμα H&M και το πρώτο Ferrari Store στην Αθήνα. Ο Όμιλος Χαραγκιώνης έχει υποσχεθεί ανακαίνιση και της (παρακείμενης) Στοάς του Κεντρικόν. Ας αρχίσουν από την αυστηρή αστυνόμευση της μικρής πλατεϊτσας που συνήθως είναι γεμάτη μηχανάκια και κάποια αυτοκίνητα (όσα χωράνε).

Advertisements

One response to “Οδός Σταδίου – νέες αφίξεις

  1. Και όμως έχει μερικά από τα πιο ωαράια κτήρια τησ Αθήνας προς Ομόνοια, με εξέχον αυτό της Στοάς Ορφέως. Ασε που δεν είναι ανάγκη να «κολονακίζει» όλη η Αθήνα και δη η Αγορά (οφείλει αντιθέτως να είναι εξεχόντως λαϊκή)…

    (Όσο για τις ανακαινήσεις του ενλόγω ομίλου, είμαι επιφυλακτικός: δεν πιστεύω ότι θα είναι καλύτερη η στοά μετά.)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s