Ξεμπλοκάρει το Φιξ;

Μια ιδέα από το μέλλον.

Μια ιδέα από το μέλλον.

Αχτίδες φωτός μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Προέδρου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Παύλου Ζαννή. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τουλάχιστον ήταν στην περίπτωση του Μουσείου της Ακρόπολης όπου και εκεί υπήρξε ανάλογη επιχείρηση αντικατάστασης του εργολάβου καθώς είχαν παρουσιαστεί σημαντικές καθυστερήσεις. Εδώ ο ανάδοχος δεν είναι σε διαδικασία κήρυξης πτώχευσης και μακάρι να προχωρήσουν σε ένα είδος συμβιβασμού που θα τους (μας) αφήσει όλους ευχαριστημένους.
Να κι η ανακοίνωση του ΕΜΣΤ:
«Είναι προφανές ότι ο ρυθμός υλοποίησης του έργου κατασκευής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο ΦΙΞ υπολείπεται σημαντικά από εκείνον που προβλέπετο συμβατικά.
Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, ο  Υπουργός Πολιτισμού κ. Α.Σαμαράς έδωσε εντολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΜΣΤ για άμεσο ξεμπλοκάρισμα της υπόθεσης.
Ως εκ τούτου από την πλευρά του ΕΜΣΤ,  παρεσχέθη κάθε δυνατή διευκόλυνση στον ανάδοχο του έργο  προκειμένου,  έστω και με καθυστέρηση,   να ανταποκριθεί στο σύνολο των συμβατικών του υποχρεώσεων.   Όμως, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας, όπως προκύπτει και από την πληθώρα των επιστολών μας, η ανάδοχος εταιρία ουδέποτε ανταποκρίθηκε .
Κατόπιν όλων αυτών, το ΕΜΣΤ ήδη από τις 17 Αυγούστου  2009,  προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες που καταλήγουν  στην έκπτωση της εργολάβου εταιρίας ΒΙΟΤΕΡ,  αποκλειστικής υπεύθυνης για την καθυστέρηση  του έργου, βάσει και της ρητής πρόβλεψης  στη σύμβαση ανάθεσής του.
Είμαστε βέβαιοι,  ότι με τη νέα αυτή εξέλιξη,  το έργο θα τεθεί σε νέο οριστικό χρονοδιάγραμμα, θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί επιτέλους στους Έλληνες πολίτες».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s